Η Εταιρεία

  1. Αρχική
  2. Η Εταιρεία

Η εταιρεία είναι μία οικογενειακή επιχείρηση η οποία ασχολείται με την εμπορία συλλεκτικών νομισμάτων, χαρτονομισμάτων, παρασήμων, μεταλλίων και άλλων διαφόρων συλλεκτικών αντικειμένων.

 

Ιδρύθηκε το 1979 από τον Γιώργο Σαραντάκη και από το 1996 έως και σήμερα λειτουργεί από τον γιο του Κώστα Σαραντάκη.

 

Η ενασχόληση του Γιώργου Σαραντάκη με το νόμισμα ξεκινάει απο τα τέλη της δεκαετίας του 1960 και συνεχίζεται τη δεκαετία του 1970 πιό συστηματικά μέσω του βιβλιοπωλείου της οδού Λιοσίων ( για τους πολύ παλιους συλλέκτες ). Η αγάπη του για το νόμισμα το οδήγησε το 1979 να ανοίξει το πρώτο κατάστημα νομισμάτων στην Ελλάδα στην οδό Αδριανού στο Μοναστηράκι όπου πρωτοπορειακά επεκτάθηκε και στους τομείς των χαρτονομισμάτων, παρασήμων, μεταλλίων και άλλων ιστορικών συλλεκτικών αντικειμένων. Με σκοπό την περαιτέρω εξάπλωση του χόμπι, μαζί με άλλους συλλέκτες και ενδιαφερόμενους της εποχής ίδρυσαν την Π.Ν.Ε. ( Πανελλήνια Νομισματική Ένωση ) η οποία έως και σήμερα αποτέλεσε σημείο συνάντησης συλλεκτών και έμπόρων. Το 1990 το κατάστημα μεταφέρθηκε στη θέση που λειτουργεί έως σήμερα στην οδό Ανθίμου Γαζή 15, δίπλα στην Παλιά Βουλή στο κέντρο της Αθήνας.

 

Με γνώμονα την συνεπή και ειλικρινή αντιμετώπιση των συλλεκτών καθώς και των συναδέλφων, συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε όλους που αγαπάμε αυτό το χόμπι.